Sport, Mozgás, Élet Tömegsport Egyesület - Sződliget

Támogatóink

Kalapács Kft
Kalapács Kft

Facebook

Belépés

Oldal megtekintés

  • Oldal megtekintés: 1543252
  • Látogatók száma: 28439
  • 2013, december 6 - 15:34 óta

MKKSZ oldaláról

warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/clients/client5/web4/web/includes/unicode.inc on line 349.
2014. július 10. csütörtök 08:05

Ők is a legendák nyomába szegődhetnek

A hétvégén sikeresen rendezte meg az MKKSZ a Budapest Bajnokságot, valamint a vidékbajnokságot, a sukorói magyar bajnokság után ez a két verseny jelenti az utánpótlás korosztály legnagyobb seregszemléjét. A regatták csúcspontjai voltak a gyermek korosztály számára megrendezett MK-4-es és PC-4-es viadalok, amelyek a jövő hétvégi szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokság betétszámára, a július 19-én megrendezésre kerülő Braca Kupára válogattak.

Megmozdult az utánpótlás, óriási létszámban vettek részt a fiatalok a hétvégi Budapest Bajnokságon, valamint a vidékbajnokságon, amelyeken a gyermek korosztálynak MK-4-es és PC-4-es versenyszámokban válogatót rendeztek a július 17-én rajtoló szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokság betétszámaként megrendezésre kerülő Braca Kupára. A viadalra a Budapest Bajnokság első három, valamint a vidékbajnokság első hat helyezett csapathajója kvalifikálta magát, így előbbiben MK-4-ben a KSI, a Csepel Indotek, az FTC, PC-4-ben a KSI és Lágymányosi Spari csapata jutott tovább, míg a vidékbajnokságról MK-4-ben a Graboplast Győri VSE, a Tatai Hódy, az EDF-Démász Szeged, a Dunafüred, a Kanizsa és a Kis-Dunai SE egysége, illetve PC-4-ben a Graboplast Győri VSE, az EDF-Démász Szeged, a Diósgyőri Kajak-Kenu Club, az Atomerőmű SE, valamint a Sződliget és Váci Hajó SE vegyes csapata vehet részt a versenyen.

„A két versenyen nagyszerű volt látni, hogy nem csak a klubok létszámában, de az igazolt versenyzők számában is nőtt a mezőny, egyre szélesebb a sportág utánpótlás bázisa – magyarázta Schmidt Gábor, szakmai alelnök. – A legnagyobb izgalmat mindkét helyszínen a gyermek korosztály csapathajós küzdelmei adták, ugyanis a gyerekek nemcsak ott lenni szeretnének, hanem rajthoz is állnának a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Ennek a korosztálynak óriási lehetőséget jelent, hogy nagy közönség előtt belekóstolhatnak egy igazi világverseny hangulatába, megtapasztalhatják milyen érzést jelent az új legendák nyomába szegődni.”

Azoknak a versenyzőknek sem kell csüggedniük, akiknek nem sikerült kvalifikálni a fináléra, hiszen július 19-én, vagyis a Braca Kupa napján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kvótaszámok alapján minden utánpótlással foglalkozó egyesület számára lehetővé teszi a világbajnokságra való lejutást, a szövetség egész pontosan 700 gyermek utazását szervezi meg az eseményre.