Sport, Mozgás, Élet Tömegsport Egyesület - Sződliget

Támogatóink

Király Master Kft.
Király Master Kft.

Facebook

Belépés

Oldal megtekintés

  • Oldal megtekintés: 1685338
  • Látogatók száma: 31970
  • 2013, december 6 - 15:34 óta

Kerékpár

  • warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client5/web4/web/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/clients/client5/web4/web/includes/unicode.inc on line 349.

Hegyikerékpározás - Felszerelés – Technika - Biztonság

Alapvetően fontos az élvezetes és biztonságos hegyikerékpározáshoz, hogy vásárlás során a megfelelő, személyes igényeinket kielégítő kerékpárt válasszuk ki.

A kerékpározás hatása a szervezetre.

A kerékpározás hatása a szervezetre

A kerékpározásnak számtalan válfaja ismert: hegyi-, országúti-, túrakerékpározás, spinning - hogy csak a legismertebbeket említsük.

Téli kerékpározás

Sok lelkes kerékpáros valóságos tragédiaként éli meg amikor beköszönt a csapadékos idő, hó és fagy. Újra át kell ülni a tömegközlekedési eszközökre, nyomorogni buszon, villamoson. Sajnos Magyarországon még mindig nem alakult ki a kultúrája a kerékpárral történő munkába járásnak.

Miért is jó a kerékpározás?

A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli, köszönhetően kiváló rekreációs hatásának, az autózáshoz viszonyított olcsóságának, illetve a környezetünk megóvásáért, a levegő minőségéért érzett felelősségnek.

A biciklizés az aerob, ciklikus mozgásformák közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy a kerékpározás során ugyanaz a mozdulatsor egymás után gyorsan ismétlődik, és a mozgás dinamikus, vagyis oxigén jelenlétében megy végbe. 

Kerékpár és keringés

Tartalom átvétel