Sport, Mozgás, Élet Tömegsport Egyesület - Sződliget

Támogatóink

Businnes Telecom
Businnes Telecom

Facebook

Belépés

Oldal megtekintés

  • Oldal megtekintés: 1685282
  • Látogatók száma: 31970
  • 2013, december 6 - 15:34 óta

Egyesületünkről

warning: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead in /var/www/clients/client5/web4/web/includes/unicode.inc on line 349.

A sződligeti Sport, Mozgás, Élet Tömegsport Egyesület 2009-ben alakult. Legfontosabb célkitűzésünk az, hogy Sződliget község lakói számára lehetőséget biztosítsunk a rendszeres sportolásra és minél több embert ösztönözzünk mindennapi mozgásra, testedzésre. Kiemelt célcsoport a gyermekek és fiatalok, fiatal családok, akiknél életkori sajátosságuknál fogva is könnyebb a rendszeres sportra, mozgásra való igény kialakítása, ami meghatározó élményt adhat egész életükre.

 

Az egyesület 2010-ben együttműködési megállapodást kötött a helyi önkormányzattal, amelyben 10 évre vállaltuk az önkormányzat tulajdonát képező, a sződligeti Duna-parton elterülő, több hektáros sport-komplexum üzemeltetését és fejlesztését.

 

A megelőző 10-12 évben – a tulajdonos önkormányzat anyagi- és emberi erőforrásainak hiányában – kihasználatlanul, parlagon heverő és meglehetősen lepusztult sportpályákat az egyesület összefogással és nagyon sok önkéntes társadalmi munkával kitisztította, felújította, jelentős fejlesztéseket hajtott végre és megszervezte azok üzemeltetését.

 

A komplexum jelenleg

·         egy füves labdarúgó pályát 

·      egy 20x40-es salakos labdarúgó pályát

·         egy salakos pályát (kispályás foci, kézilabda), 

·         egy aszfalttal borított kosárlabda- és röplabda pályát,

·         két salakos teniszpályát

foglal magába.  A csodálatos, erdővel, természetvédelmi területekkel övezett, közvetlenül a Duna partján, a 2-es főút és a Budapest-Szob kerékpárút mellett fekvő sportpályákhoz ezen kívül mosdó-WC, valamint öltöző helyiség áll rendelkezésre.

 

Az egyesület állami, intézményi, önkormányzati támogatást nem kap. A karbantartási, fejlesztési és üzemeltetési feladatok ellátásához, a legfontosabb eszközök beszerzéséhez szükséges anyagi erőforrásokat kizárólag adományokból, a tagok és támogatók – elsősorban helyi és környékbeli vállalkozók – támogatásaiból és pályázatokból biztosítjuk.

 

A „Sport, Mozgás, Élet” egy tömegsport egyesület. Elsődleges célunk a sport, a mozgás mindennapi igénnyé tétele és az ehhez szükséges feltételek biztosítása a lehető legtöbb ember számára. Korra, nemre, tehetségre és adottságokra való tekintet nélkül. Lehetővé tettük például, hogy a sport-komplexum legtöbb létesítménye kerekesszékkel is akadálymentesen megközelíthető és lehetőség szerint használható is legyen.

 

A tehetséges fiatalokat – a versenysport potenciális utánpótlását – természetesen szeretnénk felkarolni, kiemelni, fejlődésüket és továbblépésüket elősegíteni. Ezért az utánpótlás nevelést szintén kiemelt feladatnak tekintjük. A gyermekek tevékenységünk középpontjában állnak, annak egyik legfontosabb célját jelentik.

 

A sport-komplexum nagyon sok lehetőséget nyújt a különböző sportok szerelmeseinek. Szeretettel várunk minden mozogni, sportolni szerető embert, csapatokat, baráti társaságokat.

 


Sport, Mozgás, Élet Tömegsport Egyesület nagyobb térképen való megjelenítése